لابرادوریت (Labradorite)
نام این کانی از شبه جزیره لابرادور در کانادا که برای اولین بار در سال 1770 میلادی این کانی یافت شد گرفته شده . دارای پدیده ای به همین نام است ( لابرادورسنس قبلا تشریح شده ) و این بازی رنگ در جلایی متالیک می باشد درخشش این بازی یا لابرادورسنس به رنگ های آبی و سبز است اما به ندرت نیز با تمام رنگ های موجود در طیف نوری دیده می شوند . رنگ های طیف نور در این کانی که از زاویه ی بخصوص به خوبی دیده می شود توسط تداخل نور بازتابیده از مرز های ما بین سطوح و یا لایه های تکرار شده از انواع فلدسپار ، به وجود آمده است .
نمونه هائی از کانی فاقد پدیده لابرادورسنس و برخی دارای پدیده ی آستریزم (ستاره) هستند.
لابرادوریت به علت کلیواژ کامل در مقابل فشار و ضربه مقاوم نمی باشد .کانادا، جمهوری مالاگاسی ، روسیه ، ایالات متحده آمریکا دارای معادن لابرادوریت هستند و نمونه هایی که از سال 1940 میلادی به بعد در کشور فنلاند استخراج می شوند درخششی با تمام رنگ های موجود در طیف نوری دارند و به همین دلیل آن را در صنعت جواهر سازی اسپکترولیت (Spectrolite) (یا طیف نما) می خوانند. لابرادوریت برای ساختن زیور آلات و مجسمه های تزیینی ، نگین انگشتری و گردنبند مورد استفاده دارد.
اخیرا لابرادوریت های بیرنگ و زرد _ قهوه ای در استرالیا استخراج می شوند که برای تراش صفحه دار نگین های جواهر مناسبند. لابرادوریت مون استون جمهوری مالاگاسی پدیده لابرادوسنس به رنگ آبی بسیار قوی دارد.